Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Η Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας συμμετέχει στην "Ώρα της Γης 2015", σε συνεργασία και με άλλους φορείς. Παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου του Δήμου Κέρκυρας:

Το Σάββατο 28 Μαρτίου εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο, σε εκατοντάδες πόλεις και χωριά, αναμένεται να σβήσουν τα φώτα των σπιτιών τους για μια ώρα, από τις 20.30μ.μ. έως τις 21.30μ.μ., συμμετέχοντας στο συμβολικό κάλεσμα της «΄Ωρας της Γης» για τις κλιματικές αλλαγές.
Η «Ώρα της Γης» δίνει πάλι φωνή και δύναμη πίσω στον πολίτη και στις τοπικές κοινωνίες, στον αγώνα για ένα καλύτερο και καθαρότερο περιβάλλον.

Η συμμετοχή των πολιτών, των Δήμων και των κοινοτήτων της Ελλάδας στην «Ώρα της Γης» μπορεί και πρέπει να είναι μόνο η αρχή για τη λήψη μέτρων σε ατομικό ή πολιτικό επίπεδο, για τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, τον περιορισμό της σπατάλης ενέργειας, τη στροφή σε βιώσιμες τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας.

Ο Δήμος Κέρκυρας αρωγός τέτοιων προσπαθειών, συμμετέχει ενεργά σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία για έβδομη χρονιά, με στόχο την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Καλεί όλους τους κατοίκους του νησιού να δηλώσουν παρόντες σ΄ αυτή την προσπάθεια δίνοντας για άλλη μια χρονιά «ραντεβού» με την «Ώρα της Γης» το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 20.30, κλείνοντας τα φώτα κι ότι άλλο καταναλώνει ηλεκτρικό ρεύμα για μια ώρα.
Επίσης, μπορούν να συμμετέχουν στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της Άνω Πλατείας (πεντοφάναρο – συντριβάνι) κατά τη διάρκεια της «Ώρας της Γης» σε συνεργασία με τους κάτωθι φορείς: Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας, Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος, εθελοντική ομάδα δράσης Κέρκυρας «Κερκυραίων Πρωτοβουλία», πλήρωμα Ναυτοδηγών Τοπικού Τμήματος Κέρκυρας, 1η Ομάδα Οδηγών Τοπικού Τμήματος Κέρκυρας (Σ.Ε.Ο) και 4η Κοινότητα Ανιχνευτών Κέρκυρας (Σ.Ε.Π).
Με αυτό τον τρόπο ας γίνει η «Ώρα της Γης» μια εκδήλωση διαμαρτυρίας, μια ευκαιρία για εξήντα λεπτά ώριμης σκέψης, δημιουργίας και αποφασιστικότητας ενάντια στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Συσκότιση κτιρίων και χαρακτηριστικών σημεία της πόλης για μια ώρα των οποίων η διαχείριση αποτελεί αρμοδιότητα του Δήμου το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 από τις 20.30 έως τις 21.30.

Α) στο δημοτικό φωτισμό:

1) της περιοχής που περιλαμβάνεται μεταξύ των:

οδός Καποδιστρίου, οδός Αγ. Σπυριδώνα, Καμπιέλο,
Ψαράδικα, Πόρτα – Ρεμούντα,

2) στην Άνω και Κάτω Πλατεία συμπεριλαμβανομένου
του Λιστόν,

3) στον ανθόκηπο Μποσκέτο

4) τις οδούς Λεωφ. Αλεξάνδρας και Ελευθερίου
Βενιζέλου (παραλιακή Ανεμόμυλου – Γαρίτσας),

Β) στα δημοτικά κτίρια:

1) Δημαρχείο,

2) Μαράσλειο Μέγαρο,

Γ) το Νέο Φρούριο,
Δ) το Παλαιό Φρούριο και τα Ανάκτορα των Αγ. Γεωργίου
και Μιχαήλ (Παλαιά Ανάκτορα) σε συνεργασία με την
Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου